wednesday sketch


Lisäänpä taas yhden kategorian tähän sillisalaattiin, jota blogiksi kutsun. En ole vapaaehtoisesti piirtänyt vuosiin mutta lähiaikoina olen ihmeekseni saanut inspiraationpuuskan muotivalokuvaajien töistä täällä netin syövereissä. Tosin tämä on sekatekniikkaa, ei pelkkää kynää.

Wednesday doodles, I was inspired by the amazing fashion photographers here in the internet.

pita breads

Pitaleipä on kyllä mainiota pikaruokaa, kasviksilla ja tahinikastikkeella täytettynä.

Pitabread is my kind of fast food, loaded with vegetables and tahini dressing.

between day and night

Naapurusto on kaunein illan vaihtelevassa valossa. Kultaisesta kylmään siniseen hämyyn.

Our neighbourhood is the most fairest in the changing light of the night. From the golden sunset to a cool blue nightfall.



tumblr blog

Vaikka räyhäsinkin erilaisista inspiraatiosivuista, ne ovat minusta mainioita käytettynä oikein. Eli kysymällä lupa jos lainailee muiden kuvia. Minä päätin tehdä itselleni tumblr-blogin ihan vaan omille kuville, sieltä löytyy myös vähän vinoon -blogin ajalta kuvia. Eli täysin pelkkä kuvablogi, ei löpinöitä.



As much as I brawled about different kinds of inspiration / collective pages, when used right they are pretty awesome sources for inspiration. And by that I mean when the pictures are used with permission. I made myself a tumblr blog for my own pictures though, there you can find pictures from my old blog too. Just pictures, my chit chat is for this blog.


hello monday

Maanantai on kulunut muun muassa ...

Hölskykurkkua tehden. Torilta sai halvalla suomalaisia pieniä kurkkuja: ostin niitä liikaa ja meinasivat pehmetä. Pistin loput pitkiksi viipaleiksi, mukaan suolaa, sokeria, etikkaa ja  valkosipulinkynsi. Hölskyttelin ja annoin marinoitua. Päälle tilliä ja seesaminsiemeniä. Mainioita näkkärin päällä

Kevätsiivousta tehden. Olen luutunnut lattioita uusia kenkiä venyttäen.

Kirsikankukkia ihmetellessä. Ensimmäistä kertaa sain puusta napatut oksat kukkimaan.

I've spent my Monday doing ...

Jiggle cucumbers. Finnish cucumbers were sold very cheaply in the market and I bought too many as they were beginning to soften. So I cut them into long thin slices, sprinkled with salt, sugar, vinegar and 1 minced garlic clove, and placed them into a box with a lid. A couple of heavy shakes so they got little bit mashed and into the fridge to marinate. Sprinkle some dill and sesame seeds on top and these are lovely on a rye cracker.

Spring cleaning with my ballerinas on feet (to stretch them.)

Admiring the cherry flowers in the vase. For the first time I got my self picked cherry branches to actually make flowers.



homemade fries

Ostin kaupasta iisoja perunoita, jotka päätyivät ranskalaisiksi. Viipaloin perunat kuorineen pitkiksi tikuiksi, liotin liian tärkkelyksen pois vedessä, kuivasin, lorautin kevyesti oliiviöljyä ja pistin uuniin. Jaoin perunat kahteen satsiin: toinen kasa sai päälleen ystävältä saatua punaviinisuolaa ja basilikaa ja toinen perunasatsi peittyi parmesaaniin, sitruunankuoreen ja mustapippuriin. Nopeasti katosivat ja se on hyvä, nämä kun on parempi syödä kuumana!

I bought huge potatoes from the store and made homemade french fries (in the oven, not deep-fry ones) served with different toppings. I divided them in two batches and the first one got red wine salt and basil on top and the other some fresh ground black pepper, lemon zest and parmesan cheese. The plates were quickly cleared, these are best when eaten hot!


in the middle off

Kaik on vähän kesken. Everything is unfinished right now.


listings

Liivian innoittamana ajattelin listailla. / I listed some things that I like and don't like.

Tykkään:

Mutteripannulla keitetystä kahvista.
Savon extra pur palasaippuasta. Mediterranee on suosikkini.
Pehmeistä asioista, kuten huiveista.
Oivaltavasta typografiasta.
Didot-fontista.
Vastavalosta.
Valkoisista isoista pavuista, sekoitettuna yhteen tomaatin, basilikan, valkosipulin, oliiviöljyn, mustapippurin, sitruunan ja suolaripauksen kanssa.
Ruokakirjoista.
Konjakin värisestä nahasta.
Täysinäisistä muistikirjoista, pursuilevista päiväkirjoista, kuluneista leikekirjoista. Mutta en itse ikinä jaksa pitää näitä siihen pursuavaan nuupahtaneisuuteen asti.

En tykkää:

Instagram-kuvista sun muista, HDR-tekniikasta. Nettiä selatessa tuntuu kuin katsoisi kuvia violetin väristen silmälasien kautta.
Huonosta käytöksestä.
Suodatinkahvista.
Fyysisestä kontaktista (puolituttujen) ihmisten kanssa. Haluan pitää oman tilani ja ahdistun jos joku tulee iholle asti.
Ohjelmista joissa tehdään päivässä koti tai piha.
Paksuista tolppakoroista tai korokepohjista.
Oluesta.
Veneessä keulapaikasta. (lue: kivien ja karikoiden tähystämisestä.)
Trendirihkamasta.





saturday's sunshine

Kuvasin tänään aurinkoista ja tomeraa pikkuneitiä.
I photographed the most sunniest and energetic little girl today.

mundane things

Arki ikkunalaudalla.

afternoon tea



Kaupasta saa jo komeita, tuoksuvia minttupuskia. Osa sukeltaa vihreän teen ja hunajan kanssa lasiini.
I found bunches of fragrant mint from the store. Some of it dived in my glass with green tea and honey.

friday pasta

Lempihommaani on kehitellä ruokaa jämistä. Ruokakaapit näyttivät aika tyhjää mutta onnistuin kaivelemaan esiin purjon, luomusitruunoita, täysjyväspaghettia ja meiltä aina löytyvää valkosipulia ja grana padano-juustoa. Pasta kiehumaan, purjo pannulle karamellisoitumaan, perään puolikkaan sitruunan mehu, sitruunankuoriraaste ja pari valkosipulin kynttä hengaamaan.

 Kypsä mutta suutuntumaa antava pasta pannulle kasvisten kanssa, sekoitus ja maustaminen suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Jos pasta tuntuu kuivalta, sekoita hiukan pastan keitinvettä mukaan.  Ja jos olet sitruunahullu kuten minä, ripottele vielä lisää sitruunan kuorta annoksen päälle.

One of my favourite things is to conceive some sort of decent food from the almost bare fridge. My storages were quite empty today but I managed to drag out a leek, lemons, whole grain spaghetti, garlic and grana padano which I always keep in the cabinet. Put the pasta boiling up, at the same time leek goes in to a pan for a little frying to get color that brings out the sweetness, in goes also juice from half a lemon, lemon zest and 2 garlic gloves grated. 

When the pasta is cooked al dente, throw it into the pan with the leek, mix and season with salt and fresh ground pepper. If the pasta seems dry, mix some of the cooking water from pasta to the dish. Grate some grana padano cheese in the pasta and enjoy. If you loooove lemons like me, sprinkle a little extra lemon zest on top.

ARCHIVES

ABOUT USING IMAGES

Unless credited or stated otherwise, pictures in this blog are © Suvi Viitanen. Please do not use them for any commercial purposes.