salt away

Minulla on aivan liian iso läjä lipstikkaa pelkästään ruokaan käytettäväksi, joten osasta lehtiä tein tänään yrttisuolaa. Mikä tuoksu! Morttelilla vain lehdet ja merisuola murskaksi ja levitys sanomalehden päälle, jossa se saa rauhassa kuivata. Sitten purkkiin. Ajattelin käyttää lipstikkasuolaa ainakin keittoihin ja se voisi sopia myös grillattuun lihaan tai kalaan. Ja ehkä Bloody Maryyn, siihenhän käytetään sellerisuolaa ja lipstikassa on samantapainen maku.

I had way too much lovage for cooking so bunch of the leaves went into this herb salt that I made today. What a scent! I used coarse sea salt and pestled the leaves and the salt into a mash and spread it onto a newspaper so it can dry up. I am going to use it for soups and maybe some grilled meat or fish. And perhaps in Bloody Mary's, one of the ingredients in that drink is celery salt and I think lovage salt could be a great alternative because it has a similar taste with celery.

14 comments:

Anna said...

Wau, tätä aion kokeilla heti, kun mun lipstikka vähän kasvaa.

annemi said...

KIITOS!! mulla on purkki lipstikkaa enkä oikein tiennyt mitä sille tekisi, nytpä sille on käyttöä :) tosin, omani ovat jo kuivattuja.., pistänkö siis silpuksi vai miten tuon kuivatun version kanssa toimisin?

Suvi - sur le vif said...

Kannattaa, olin ihan huumassa lopputuloksesta. :) Aikomuksena on tänä kesänä käyttää kaikki yliriittoisat yrtit noihin suoloihin. Muutaman nipun yrttejä tosin aina kuivaan itselleni ja ravistelen niitä pisin talvea ruokaan. Jotenkin ne pakastetut yrtit eivät innosta, ehkä kuivatut yrtit ovat aina käden ulottuvilla, hetkenkin inspiraatiosta.

Suvi - sur le vif said...

Mä varmaan tekisin samalla tavalla kuin tuoreen kanssa, heittäisin mortteliin ja hieroisin rikki suolan kanssa jotta ne aromit vapautuu. Katselin vähän netistä ohjeitä ja siellä neuvottiin menettelemään samantapaisesti myös kuivattujen yrttien kanssa. Tuoreista yrteistä tehty yrttisuola on muistaakseni Jamie Oliverin ohjeita.

Nur said...

Voi, se näyttääkin niin kauniilta. Tuollaista jalokivirouhetta.....

Liivia said...

Onpa kaunista, ja varmasti hyvääkin. Suola on paheeni...muttei mikä vaan suola.

Hanna-M said...

Meidän mamma pyöräytti lipstikkasosekeittoa ja ai että oli hyvää!

annemi said...

Kiitos :)

Suvi - sur le vif said...

Totta, aivan kuin pieniä smaragdeja! Olisi pitänyt pistää ihan lähikuva tekstuurista.

Suvi - sur le vif said...

Ainakin tuoksuu hyvälle, suola on kuivamassa olohuoneessa uunipellin päällä ja se tuoksui koko yön nenääni. Ja hyvä suola on elinehto!

Suvi - sur le vif said...

Sitä en olekaan vielä tehnyt, pistetään loppukesän listaan, kunhan vanhempien pihalle kasvaa uusi sato. Kiitos ideasta Hanna!

Jatta said...

Kaunista sekä maukasta, luulisin. Kokeiluun menee heti kun lipstikkaa tuoreena löydän :)

Anonymous said...

Could you give all ingredients and name of leaves in English please? It looks interesting, thanks for sharing

Suvi - sur le vif said...

For this particular herb salt I only used a couple handfuls of coarse sea salt and leaves from a herb called lovage and then pestled them together for a pulp that I dried. You could of course make a blend from different herbs or make variaties from thyme, oregano, sage etc.

Post a Comment

ARCHIVES

ABOUT USING IMAGES

Unless credited or stated otherwise, pictures in this blog are © Suvi Viitanen. Please do not use them for any commercial purposes.